Hjem og Fritid

Hjem og Fritid

Jord og torv

I Felleskjøpet kan vi jord. Vi har alt du trenger til hagen din eller større anlegg. Det meste vi har kan kjøpes i små og store kvanta. Alt fra en enkel sekk til paller med flere titals sekker.

Hagejord

Vår egen plen-hekk-terreng-jord passer best til etterfylling av jord. Den kan tilsettes mer gjødsel hvis den skal benyttes til blomster og bed. Gjødsling tilpasses planteslag og årstid. Passer veldig godt som basis for nylegging av plen.

Kompostert plantejord

Vår komposterte plantejord er laget av kompostert hag-/parkavfall blandet med ren torv. Jorda inneholder naturlige og nyttige næringsstoffer som vekstene får tilgang til over lang tid. Jorda har en litt grov struktur som sørger for plass og luft så røttene kan utvikle seg, og den synker ikke sammen.

Torv

Naturtorv passer bra til jordforbedring i bed og kjøkkenhage og ved planting av nyanlegg. Torv har en evne til å gjøre jorda luftig slik at røtter får gode vekstvilkår. Strøtorv egner seg meget godt til oppsuging av fuktighet. Strøtorven inneholder ca. 30% flis og har evnen til å trekke til seg opptil 800 liter væske per 1 m3. 

Torven bidrar til å ta bort lukten av ammoniakk og gass, og skåner luftveiene for både dyr og mennesker. Dens lave pH-verdi gjør at torven virker antiseptisk og betennelsesdempende og forhindrer bakterier i å trives.

Strøtorvet bidrar også til at sålen ligger meget stabilt. For hest vil strøtorv gi en sunnere hov med mindre sprekkdannelse som er enklere å sko. For kyllinger bidrar torv til en bedre luftfuktighet. Etter bruk har også strøtorven stor gjødselverdi.

Spesialjord

Vi fører et rikt utvalg av spesialjord. Blant disse er jordblanding til torvtak, grønnsaksjord, såjord og Rhododendronjord.

Plantejord

Felleskjøpets plantejord egner seg meget godt for potter, balkongkasser, veksthus, bed og drivhus. Det er en næringsrik jordblanding som består av sphangnumtorv og sand, tilsatt kalk, mineral og naturgjødsel. Godt egnet til nyplanting og jordforbedringsmiddel. 

Blomsterjord

Vår premium blomsterjord har optimaliserte fysiske, kjemiske og biologiske egenskaper som hjelper deg med å lykkes med blomstene og plantene dine. Jorden passer best til krukker og bed og egner seg godt til økologisk dyrking. 

Lecakuler

Lecakuler benyttes til drenering, jordforbedring og dekor. For drenering legges et lag på 2-5 cm lecakuler i bunnen av potten før den fylles med god blomsterjord. For jordforbedring blandes 1/2 L lecakuler pr liter blomsterjord. 

Lecaculer er laget av brent leire. De råtner ikke, lukter ikke og blir ikke gamle. Lecakuler gir jorden stabilitet. Lecaens evne til å holde på vann og luft gjør at næringstilførselen til plantene blir mer jevn.

Bark

Bark fungerer godt til å pynte opp i bed og uteområder. Det fine med bark er at det framhever planter og reduserer behovet for vedlikehold da det virker ugressdempende. Perfekt til bruk i bed, rabatter, skråninger og andre steder du ønsker å begrense ugressvekst.

Jordforbedring

Se vårt utvalg av plantenæring, kugjødsel, spesialgjødsel, gjødsel, gjødselpinner og orkidénæring. 

Filter

Kampanjer

Prisklasse

Leveringsalternativer

Merker

Betalingspartnere